Voorlopige berekening lage-inkomensvoordeel

U ontvangt een voorlopige berekening van het lage-inkomensvoordeel (LIV) tussen 1 en 14 maart van het UWV. In deze brief staat voor welke werknemers en met welk bedrag u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming.

Ontvangt u zo’n brief, stuurt u deze dan naar ons toe? Wij controleren of de voorlopige berekening correct is. Tot 1 mei 2018 kunnen correcties ingediend worden bij de Belastingdienst.

Zoals de naam van de tegemoetkoming al doet vermoeden, komt u als werkgever in aanmerking wanneer u werknemers met een laag uurloon in dienst heeft. Als ten minste 1 van uw werknemers in 2017 gemiddeld tussen de € 9,82 en € 12,29 per uur heeft verdiend, dan kunt u als werkgever aanspraak maken op de tegemoetkoming van het LIV. Een andere voorwaarde is dat de werknemer over minimaal 1.248 uren loon heeft ontvangen. De andere voorwaarden vindt u op de website van de Belastingdienst.

De definitieve berekening ontvangt u voor 1 augustus van de Belastingdienst. Vervolgens zal de uitbetaling geschieden voor 13 september 2018.

lage inkomensvoordeel